* Postpakke "dag til dag"
* Kurér levering i Storkøbenhavn "samme dag"
* Afhentning i vores butikker

Porto starter ved kr. 20,-
Fri fragt og retur ved køb over 400,-

Chat rådgivning

FAQ

Bæredygtighed og økologi:

Spørgsmål: Hvordan forholder CPH Living sig til bæredygtighed og økologi?

Svar:  CPH Living tager miljø og arbejdsforholdene hos vores leverandører meget alvorligt. Læs mere om GOTS og Øko-tex herDun / fjer / bæreevne:

Spørgsmål: Hvad er bæreevne?

Svar:  Det er kun dyner og puder med naturfyld; f.eks. and og gås, hvor man taler om bæreevne.

Bæreevne fortæller noget om hvor meget dunene og fjererne fylder, Det er luften i fyldet, som skaber isoleringen. Jo mere luftigt fyldet er, desto mere isolerende og åndbar er den færdige dyne.
Hos vores tyske fabrik Paradies, kalder man det fyldkraft. Det er en meget vigtig parameter, og den gåsedun vi har valgt til vores dyner, har en meget høj fyldkraft svarende til bæreevne over 12.

Desværre er bæreevne begrebet stærkt udfordret, da nogle importører tillader at fabrikkerne, fortrinsvis i Kina, at konvertere forholdet mellen dun og fjer til en tænkt værdi på bæreevneskalaen. Resultatet er derfor ofte dyner som ikke lever op til den oprindelige bæreevne-måling.
Læs eventuelt mere om bæreevne på Dansk Varefaktas hjemmeside. Link er her http://varefakta.dk/wp-content/uploads/2010/01/dyner.pdf

Til hovedpuder anbefaler vi en blanding af dun og fjer, fordi "løfteevnnen" er vigtigst. En hovedpude med ren dun, er meget blød (da det primært er luft). Prisen er også høj da der skal forholdsvis meget dun, for at kunne give nok støtte til hovedet. 

 


 

Vedligehold og vask:

Spørgsmål: Skal jeg vaske mit sengetøj før jeg tager det i brug?

Svar: Dynebetræk og lagner fra Cphliving kan sagtens anvendes direkte fra pakken. Lagnerne vil sidde en lille smule løst på madrassen. De kommer til at passe perfekt, når de er krympet til efter første vask. Vi anbefaler at vaske ved en lav temperatur på 40 grader eller derunder. Vaskemidler i dag virker fuldt ud ved lave temperaturer, og nogle endda helt ned til 15 grader (koldvask). Det sparer dig for en masse strøm, og hjælper samtidigt miljøet. Det koster op til 40% mere energi at vaske med på 60´C. fremfor 40´C. Derfor er der på vores emballager angivet en blomst og 40 grader. Men hvis du insisterer på at vaske ved 60 grader, så tåler tekstilet også det.

Dyner og hovedpuder anbefaler vi, at man ikke vasker når det er helt nyt. Har du et tætvævet sengetøj, som beskytter mod snavs, kan du vente op til 3-4 år før du vasker. Et godt råd er at tørretumble dyner og puder, hvis de begynder at blive flade. Eller efter en tid med feber, hvor man sveder ekstra meget.
Følg altid vaskeanvisningen nøje. Det er meget vigtigt at købe special vaskepulver, uden enzymer. Samt at man kommer den i tørretumbler straks efter vask. Vær opmærksom på at en hovedpude kan tage op til 4-6 timer at få helt tør i tørretumbleren. Og stop ikke tørringen i utide, ellers vil dunene rådne, og produktet bliver fladt og begynder at lugte fælt.
Et trick er at anvende tumblerens tids-faste program; f.eks. 20´minutter. Dynen og puden tages ud mellem hver periode, og rystes og bankes, så den varme damp kommer ud. Gentag dette op til 6 gange eller indtil der ikke er mere fugt tilbage.
Vil du være helt sikker på at fugten er væk, er det en god ide at veje dynen før vask. Efter tørring kontrolvejes dynen, og ver ægten den samme, er fugten helt ude.

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Abonnér på vores nyhedsbrev
Tilbud, nyheder og inspiration til dit bade- og soveværelse
Rabatkode: