Porto starter ved kr. 20,-
Fri fragt og retur ved køb over 400,-
Eget pakkebud i udvalgte postnumrer »

WEBSHOPPEN ER ÅBEN

VORES FYSISKE BUTIK ER MIDLERTIDIG LUKKET
GRUNDET COVID-19 NEDLUKNINGEN

 Læs mere

Dyneguide

 Paradies sortiment

Vælg en dyne som passer til din kropsvarme.


 

 VÆLG PRODUKT  
Sval

        Termometer

Er du varm og tendens til at svede, så vælg sval dyne Dun    Silke   Syntet  

Let Er du varm, så vælg let dyne. (Anbefales til helårsdyne) Dun             
Lun Er du almindelig varm, så vælg lun dyne (Anbefales til vinterdyne) Dun        Syntet    
Varm Er du en frossenpind, så vælg varm dyne Dun            

Dun eller syntet ?

Vi anbefaler en dyne med dun.
- Dun holder på kroppens varme, samtidig med at overskudsvarme og fugt effektivt ledes bort.

- Syntet anbefaler vi hvis dynen skal vaskes ofte (mere end 2 gang om året). Det kan f.eks. være nødvendigt ved husstøvmide-allergi.
Dyner til sommerhuse og lystbåde kan også med fordel være syntetiske.
Skal dynen bruges kun om vinteren, eller i et sted med lav relativ luftfugtighed, kan syntetdyner være fuldt på højde med dundyner, da ens kropsfugt afledes nemmere til luften.

- Silke virker kølende, og er den fibre som isolere mindst. Derfor er silkedynen særdeles velegent som en luksus sommerdyne.


Sommerdyner
Sval dyne anbefales til den varme sæson.
Vores silkedyne er mindst isolerende, med størst varmetab. Utrolig behagelig at sove med, da silkevattet formår at optage din kropsvarme, og lede fugten væk.
Syntetdynen "Cool Comfort" er en nyskabelse. Fyldet som dels består af viskose fibre (træfibre) er beklædt med PCM (Phase Change Material), som føles kølende og hjælper til med at sænke din kropstemperatur mens du sover.

Et par gode råd.
Når du står op om morgenen, skal du huske at sprede dynen ud, så den kan ånde og friskes op. Det kan anbefales at lade den hænge ned fra sengen, så den
ikke lægger direkte oven på madrasen, hvor du selv har ligget hele natten. Få luftet så meget ud som muligt med åbent vindue. Det hjælper til med at dynen er klar igen til næste nat.

Har du en tørretumbler, kan du friske dynen op ved at tumble den i 20 minutter. Så er den så god som ny igen.

Paradies anbefaler 40 grader. 
 
Paradies har som en ansvarlig producent, vaske-testet deres dyner meget omhyggeligt. De er kommet frem til at dundyner bør vaskes ved 40 grader for at garantere størrelsen (efter krympning) og bevare en god kvalitet i dunene. 
Selvfølgelig kan du vælge at vaske dynen ved 60 grader eller mere. Men levetiden på din dyne forkortes. Dette gælder også alt dit andet tøj, hvor man sjældent ser vaskeanvisninger højere end 30 og 40 grader.
 
Som man kan læse på forbrugerrådets hjemmeside, så er det kun nødvendigt at vaske ved 60 grader, hvis du har mistanke om, at der er farlige bakterier i dit sengelinned.
 
Paradies går ekstra meget op i renhed. Alle dun som fyldes i deres dyner, er ekstra rene. De kalder dette "super clean”. Se evt mere på deres website på dette link http://www.paradies.com/material-science/duvets/down-filling/.

Paradies sortiment
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Abonnér på vores nyhedsbrev
Tilbud, nyheder og inspiration til dit bade- og soveværelse
Rabatkode: