Fri frakt og retur ved 650,-
MVA og avgifter er inkludert i prisene (VOEC)

 

ECommerce

Online Chat rådgivning

EGYPTISK BOMULD

Sengetøj i egyptisk bomuld - den ultimative soveluksus

Egyptisk sengetøj giver noget ekstra til soveværelset. Det både ser mere luksuriøst ud og giver øget komfort. Vil du skabe den helt rigtige stemning af ro og velvære i dit soveværelse, er sengetøjet et vigtigt sted at starte.

Med sengetøj i egyptisk bomuld er du sikret både et flot sengesæt og en god nats søvn. De fine bomuldsgarner gør det muligt at væve stof med en høj trådtæthed, hvilket betyder at sengetøjet føles blødere og lækrere, samtidig med det hjælper med at lede overskydende kropsvarme og fugt væk. Sengetøjet tørrer hurtigt efter vask og krøller ikke nær så meget som et almindelig bomuldstekstil.

Et lækkert og blødt sengesæt i egyptisk bomuld er fantastisk at svøbe sig ind i. Oplev selv hvor stor en forskel det helt rigtige sengetøj gør for dit velvære. 

Hvad er egyptisk bomuld? 

Egyptisk bomuld udgør kun under 1 % af verdens samlede bomuldsproduktion. I mere end 200 år har egyptisk bomuld været kendetegnet som den fineste kvalitet i hele verden. De senere års uro og ustabilitet i regionen, har desværre betydet at en større andel tekstiler som ekspoteres fra Egypten, kan bomulden spores tilbage fra Afrika, Indien og USA. GIZAs bomuld, som er den statskontrollerede produktion, udgør i dag kun ca. 3% af Egyptens samlede eksport.
GIZA certificeret bomuld er uden sammenligning den fineste kvalitet som produceres i dag, og den kvalitet som man i århundreder har efterspurgt til produktionen af de fineste tekstiler. Bomuldssorten er en etårig plante, og hvert år tildeles bomuldsfrø kun de dygtigste og bedst placerede bomuldsfarme. GIZA's bomulden kræver nemlig den helt rette og konstante luftfugtighed, som kun et bestemt område af Nil deltaet tilbyder. Vanding foregår med den vand fra Nilen, som er rig på næring. Høstning foregår stadig med håndkraft. Blade og urenheder fjernes med hånden, og dermed undgår man at skulle skylle bomulden med kemikalier (defoilants) i den efterfølgende proces. Resultatet er en entakt bomuldsfiber, som er op til 5,5 cm. Til sammenligning har maskinhøstet bomuld en fiberlængde fra 1,5 til 3,5 cm.

CPHLIVING sengetøj i egyptisk bomuld er GIZA certificeret. Konfektioneret i Portugal. Sengetøjet er tilmed Oeko-tex 100 certificeret.

Satinvævet eller lærredsvævet sengetøj?

Satinvævning er en vævemetode og altså ikke et specifikt materiale. Satinvævning kan i princippet bruges til alle typer materialer, men benyttes mest til silke, bomuld, uld og kunststoffer med lange fibre. Det giver en meget glat og - efter materiale - blank overflade, så stoffet føles blødt, behageligt og dejligt køligt. I sammenhæng med sin uovertrufne kvalitet, betyder det at satinvævning er særdeles populært til bl.a. sengetøj og finere klædningsstykker - både kjoler, skjorter og luksuriøst nattøj findes i satinvævning. 

Vævningen sker ved at tråden krydses over 3-5 tråde før den føres under en tråd, samtidig med at det væves meget tæt. Det gør det også svært at se selve vævningsmetoden. Satinvævning kan bruges til materialer med lange fibre og giver stof i en meget høj kvalitet. TC eller thread count har også betydning for det færdige tekstils kvalitet. TC består af et tal og angiver hvor mange tråde, der går til at væve en tomme stof - som udgangspunkt jo højere, des bedre. Stoffet vil føles blødere ved en højere thread count. Normalt ligger satinvævning på 180-220 TC, mens vores sengetøj i egyptisk bomuldssatin har en TC på 300 grundet de ekstra fine garner, der væves med. 

Satin 300 TC - single pick er vores fineste tekstil, der er vævet med ultratynde bomuldstråde og er exceptionelt holdbart og blødt på samme tid. Vores satinvævninger laves med respekt for traditionen i de fineste materialer og fortjener derfor det eksklusive navn. 300 TC betyder at tekstilerne er vævet med 150 tråde i hver retning og single pick betyder at det er vævet med enkelttråde. Det giver et tekstil, der krøller mindre.

Sengetæj i standardstørrelser - og specialsyet

Hos CPH Living har vi sengetøj i alle standardstørrelser. Men har du behov for et dynebetræk eller pudebetræk i specialmål, kan du dog nemt og bekvemt bestille det her hos os, så det passer lige præcis til din seng. 

Sådan vasker du dit sengetøj i egyptisk bomuld

Sengetøj bør vaskes hver 7-14 dag - er du allergiker, er det en dog idé at vaske ofte, ligeledes hvis du sveder meget om natten, hvis I sover mange i sengen, eller der foregår mange aktiviteter i og omkring sengen med for eksempel legende børn m.m. 

  • Sorter i mørke og lyse farver.
  • Vend vrangen ud og luk lynlåse for at beskytte tekstilerne.
  • Brug vaskemiddel til bomuld.
  • Vask ved 60 grader slår husstøvmider ihjel og de allerfleste bakterier ihjel.
  • Lufttørring mindsker sliddet på sengetøjet og giver en dejlig frisk duft - allergikere bør dog undgå at tørre tøj ude under pollensæson.
  • Vil du stryge eller rulle dit sengetøj, er det lettest, mens det stadig er lidt fugtigt.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Abonnér på vores nyhedsbrev
Tilbud, nyheder og inspiration til dit bade- og soveværelse
Rabatkode: