Hovedpude

Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Øget komfort og velvære med den rette hovedpude

En god nats søvn er vigtig for os alle. Der kan være mange forstyrrende elementer, som kan give en dårlig nats søvn, og dagen efter er man træt og uoplagt til dagens opgaver. For at få den optimale søvn, er der en række ting man kan gøre. Først og fremmest skal soveværelset være så behageligt som muligt. Dette gælder både seng, madras, dyne og hovedpude. Disse elementer er med til at give den bedst mulige komfort, hvilket er med til at give en mere rolig og behagelig søvn.

Her på siden kan du gå på opdagelse i vores sortiment af hovedpuder. En god hovedpude er alfa og omega for en god nattesøvn. Den sikrer dig den bedst mulige komfort og er vigtig for din kropsholdning.

Hos CPHLIVING har vi et eksklusivt udvalg af hovedpuder i høj kvalitet. Du kan både finde en hovedpude med gåsedun eller med tekstilfiber, og herunder kan du læse tips til, hvordan du finder den bedste hovedpude til netop dig og dine behov.

 

Hvordan vælger man den bedste hovedpude

At vælge den rette hovedpude handler om mere end blot komfort og velvære. Der er flere faktorer man skal tænke ind når man vælger en ny hovedpude.

Sovepositionen er vigtig, da den spiller en rolle i forbindelse med valg af hovedpude. Hvis du mest sover på ryggen, på siden eller måske på maven, så kan der være forskel på, hvilken pude der er den rette for dig. En aflang pude kan være fordelagtig, hvis man ofte sover på siden, da den aflaster nakken uden at løfte hele hovedet.

Det er også vigtigt, at vælge en hovedpude med den rette højde og volumen. Hovedpuden skal understøtte nakke og hoved for at opretholde en neutral position i rygsøjlen natten igennem. Det er derfor også en fordel at vælge en hovedpude, hvor man kan tage fyld ud eller tilføje mere fyld for at sikre, at puden passer i højden.

En god hovedpude skal også kunne vaskes, og så skal den være holdbar, så den holder formen efter vask.

 

Ved en øm nakke kan du med fordel skifte din hovedpude

Mange mennesker kender til problemet med ømhed, eller måske smerter, i nakken når man står op om morgenen. Ofte har nakke og skuldre lige brug for at blive bevæget lidt før ømheden foretager sig, og for nogle tager det længere tid, eller måske forsvinder ubehaget slet ikke.

Har man problemer med nakken, så er det en god idé, at kigge på sin hovedpude som noget af det første. Såfremt puden er for høj eller for lav, så kan det give problemer med nakken, da den kommer ud af sin naturlige position.

Mange af os har i forvejen problemer med nakkens position, da vi sidder foroverbøjet i forbindelse med skærmforbrug i løbet af dagen, så det er vigtigt, at nakken får den rette hvile og genvinder sin naturlige position mens vi sover.

En hovedpude skal gerne have en passende højde, således at rygsøjlen beholder sin naturlige kurve, men så puden stadig giver den rette støtte. Er puden for høj, så vil nakkehvirvlerne blive krummet sammen i løbet af natten, hvilket vil kræve noget tid at få rettet ud.

Sover man på en for høj hovedpude igennem en længere periode, så kan det give alvorlige problemer med nakken, så hovedpuden er et godt sted at starte, hvis man oplever nakkeproblemer. En ergonomisk hovedpude kan være et godt valg, hvis man gerne vil mindske problemer med nakke og ryg.

 

En kølende hovedpude til de varme nætter

Har man tendens til at have det varmt når man sover, så kan man med fordel vælge en kølende hovedpude. En hovedpude med kølende effekt er lavet af et materiale, der reagerer på kroppens temperatur mens man sover.

Det betyder, at materialet absorberer og transporterer varmen fra kroppen væk fra pudens overflade, hvilket resulterer i en mærkbar kølig overflade.

En kølende hovedpude er derfor særdeles velegnet om sommeren, men mennesker der har tendens til at have det varmt om natten nyder også godt af en kølende hovedpude hele året rundt.

 

Valg af hovedpude med naturfyld eller syntetisk fyld

Valg af hovedpude afhænger af dine egne præferencer, sovestil og eventuelle allergier. Hos CPHLIVING har vi et udvalg af hovedpuder enten med naturfyld eller med syntetisk fyld. På alle vores puder er pudevåret økologisk bomuld.

Gåsedun er et velegnet materiale til naturfyld, da det er naturligt temperaturregulerende, og har en god isolerende effekt. Gåsedun føles let, blødt og behageligt, og egner sig godt til mennesker, der ønsker en blød hovedpude.

Syntetisk fyld er det mest sikre valg, hvis du har allergi, da nogle mennesker godt kan have allergi overfor gåsefjer. Syntetiske fibre giver en mere fast hovedpude, der giver øget støtte, hvis man har behov for mere aflastning af nakken. Man har desuden mulighed for at vælge en kølende hovedpude, der har fyld af et innovativt, aktivt tekstilfiber materiale, og har en mærkbar kølende effekt.